10 نسخه برتر اندروید از بدترین تا بهترین

به گزارش مجله سرگرمی، اندروید که در سال 2008 متولد شده، هنوز هم یک سیستم عامل نسبتا جوان محسوب می گردد. با این حال با دریافت چندین آپدیت در طول سال های گذشته، با نسخه های متعددی از این سیستم عامل سروکار داشته ایم. در ادامه به 10 نسخه برتر اندروید نگاهی می اندازیم.

10 نسخه برتر اندروید از بدترین تا بهترین

معیارهای رتبه بندی

روی هم رفته در تمام فهرست های رتبه بندی، معیار نویسنده تا حد زیادی تأثیرگذار خواهد بود و این فهرست هم از این قاعده مستثنا نیست. البته باید خاطرنشان کنیم که قضاوت درباره نسخه های اندروید کار ساده ای نیست زیرا مثلا یک کاربر حین استفاده از اندروید 10 موجود در گوشی های پیکسل در مقایسه با اندروید 10 در گوشی های سامسونگ تجربه کاربری متفاوتی را سر می گذارند.

از طرف دیگر، این رتبه بندی بر اساس بیشترین و بهترین ویژگی های اندروید هم صورت نگرفته زیرا در این صورت رده بندی آن ها بیشتر مبتنی بر تاریخ عرضه این نسخه ها می شد. به صورت کلی، در این رده بندی تأثیر نسخه های فوق بر کلیت پلتفرم در نظر گرفته شده است.

10. اندروید 5.0 آب نبات چوبی

این فهرست را با یکی از پرحاشیه ترین نسخه های اندروید شروع می کنیم. این نسخه اندروید که در سال 2014 منتشر شد، برای اولین بار کاربران را با زبان طراحی Material Design آشنا کرد که این زبان طراحی همچنان توسط گوگل استفاده می گردد.

علاوه بر تغییرات بصری، در پشت صحنه هم این نسخه با تغییرات مهمی به دست کاربران رسید. به عنوان مثال می توانیم به مهاجرت از Dalvik به ART اشاره کنیم که عملکرد اپلیکیشن ها را بهبود بخشید. اگرچه اندروید 5 از نظر ظاهری بسیار جذاب بود، ولی باگ های متعدد تجربه کاربری را دچار مشکل کردند.

به عنوان مثال می توانیم به ضعف گسترده در مدیریت حافظه رم اشاره کنیم که باعث شد اپلیکیشن ها مرتبا در پس زمینه به طور کامل بسته شوند. همچنین سیستم نوتیفیکیشن آن هم مسائل زیادی داشت.

9. اندروید 6.0 مارشمالو

بعد از اندروید آب نبات چوبی، نوبت به اندروید مارشمالو رسید که بسیاری از مسائل نسخه قبلی را رفع کرد. این نسخه در سال 2015 منتشر شد و سروصدای زیادی به راه نینداخت ولی در کل نقش مهمی را ایفا کرد. در این نسخه بود که نحوه مدیریت مجوزهای اپلیکیشن ها به طور کلی متحول شد.

در این نسخه اندروید به جای اینکه کاربر حین نصب اپلیکیشن تمام مجوزها را صادر کند، می توانست در صورت احتیاج به استفاده از ویژگی های مختلف چنین کاری را انجام دهد. این یعنی بدون اعطای بعضی مجوزها، استفاده از بعضی امکانات اپلیکیشن ها امکان پذیر شد.

8. اندروید 7.0-7.1 نوقا

اندروید 7.0 نوقا در سال 2016 منتشر شد و این هم یکی دیگر از آپدیت های جزئی بود. در این نسخه زبان طراحی Material Design تا حد زیادی بهتر شد و اندروید در کل ظاهر جذاب و یک دستی پیدا کرد.

در نسخه خام اندروید نوقا بالاخره ویژگی تقسیم تصویر افزوده شد. قبل از این، سازندگان گوشی های هوشمند باید این ویژگی را به رابط کاربری خود اضافه می کردند اما اندروید نوقا آن را به یک ویژگی استاندارد تبدیل کرد. همچنین در این نسخه شاهد معرفی ویژگی Doze هم بودیم که می توانست عمر باتری را بهبود ببخشد.

شاید بزرگترین دستاورد این نسخه اندروید، بهره گیری از گوگل اسیستنت بود. این نسخه همراه با اولین گوشی گوگل پیکسل به دست کاربران رسید و گوگل اسیستنت هم یکپارچگی زیادی با این نسخه داشت. در حال حاضر گوگل اسیستنت به طور پیش فرض در تمام گوشی های اندرویدی حضور دارد.

7. اندروید 9 پای

زمانی که اندروید پای در سال 2018 منتشر شد، نظرات ضد و نقیضی را دریافت کرد. به عنوان مثال، برای اولین بار دکمه Recents از رابط کاربری این سیستم عامل حذف شد و در نوار ناوبری فقط یک دکمه هوم و دکمه بازگشت دیده می شد.

اگرچه این نوار ناوبری و فرمان های حرکتی در نسخه بعدی با تغییرات مختلف بهبود پیدا کردند، اما تعدادی از ویژگی های این نسخه ماندگار شدند. مثلا مجموعه ابزارهای Digital Wellbeing به کاربران یاری کردند که استفاده از گوشی را بهینه تر نمایند و حتی اعتیاد خود را به گوشی کاهش دهند. همچنین مدیریت مصرف انرژی و امکان تغییر روشنایی نمایشگر با بهره گیری از یادگیری ماشینی هم معرفی گردید.

بخش مهمی از ویژگی های اندروید پای مربوط به حریم خصوصی بود. در این نسخه کاربران برای کنترل دوربین و میکروفون گوشی خود به امکانات بیشتری دست پیدا کردند. همچنین می توانیم به چندین تغییر کوچک دیگر اشاره کنیم که در کل حریم خصوصی و امنیت این سیستم عامل را بهبود بخشیدند.

6. اندروید 2.0-2.1 نان خامه ای

قدیمی ترین نسخه در این لیست همین اندروید نان خامه ای است که در سال 2006 فقط 6 هفته بعد از اندروید 1.6 منتشر شد. در آن موقع این آپدیت توجهات زیادی را جلب کرد.

در اندروید نان خامه ای ویژگی های مختلفی معرفی گردیدند که همچنان استفاده می شوند؛ به عنوان مثال می توانیم به تصاویر پس زمینه پویا، تبدیل گفتار به متن و حتی زوم با حرکت دو انگشت اشاره کنیم. برای کاربرانی که در آن موقع از اندروید استفاده می کردند، این آپدیت بسیار مهم بود زیرا جذابیت این سیستم عامل را دوچندان کرد.

5. اندروید 4.1-4.3 آب نبات ژله ای

اندروید آب نبات ژله ای شامل سه به روزرسانی از 2012 تا 2013 است. بعد از تغییرات گسترده ظاهری در اندروید 4، اندروید آب نبات ژله ای بیشتر بهبودهای جزئی را به ارمغان آورد.

یکی از مهم ترین ویژگی های این نسخه، معرفی پنل تنظیمات سریع یا Quick Settings بود. این مشخصه حالا به یک ویژگی استاندارد در تقریبا تمام گوشی های هوشمند تبدیل شده است. همچنین کاربران این نسخه برای اولین بار با Google Now آشنا شدند که البته حالا این مشخصه دیگر وجود ندارد. در آن موقع وجود بخشی که می تواند اطلاعات و محتوای لازم کاربران را پیش بینی کند، باورنکردنی بود. در نهایت گوگل اسیستنت جای این ویژگی را پر کرد.

یکی دیگر از ویژگی های جذاب این نسخه، امکان بهره گیری از ویجت ها در صفحه لاک اسکرین بود. به لطف این قابلیت، کاربران می توانستند بدون باز کردن گوشی به ویجت های مختلفی دسترسی داشته باشند.

4. اندروید 4.4 کیت کت

در سال 2013 شاهد معرفی اندروید کیت کت بودیم. این اولین نسخه ای بود که در بخش فوقانی صفحه اصلی آن نوار شرایط شفاف قرار داشت و در این نوار تمام آیکون ها دارای رنگ سفید بودند. همین تغییرات ظاهری کوچک باعث شد که بخش نوتیفیکیشن ها ساده تر و جذاب تر به نظر برسند.

همچنین اندروید کیت کت اولین نسخه ای بود که از فرمان Ok Google پشتیبانی می کرد و این مشخصه بعدها به پایه و اساس گوگل اسیستنت تبدیل شد. هواداران پروپاقرص این پلتفرم، احتمالا به خاطر دارند که اندروید کیت کت برای اولین بار همراه با نکسوس 5 راهی بازار شد. نکسوس 5 همچنان هواداران زیادی دارد و به دلیل هماهنگی عالی بین نرم افزار و سخت افزار جلب توجه گسترده ای کرد.

3. اندروید 10

در سال 2019 گوگل از اندروید 10 رونمایی کرد و برای اولین بار نام خوراکی استفاده نشد. همچنین در این نسخه برای نخستین بار دکمه های Home و بازگشت به طور کلی حذف شدند.

یکی دیگر از تغییرات مهم هم پشتیبانی از حالت تاریک گسترده بود. در این نسخه فقط با فعال سازی یک گزینه، تاریک شدن رابط کاربری اپلیکیشن های دارای این قابلیت امکان پذیر شد. اندروید 10 از چندین ویژگی جدید بهره می برد ولی از بین آن ها باید به کنترل بهتر برای مجوز اپلیکیشن ها هم اشاره کنیم.

2. اندروید 8.0-8.1 اوریو

اندروید اوریو که در سال 2017 عرضه شد از نظر ظاهری تفاوت گسترده ای با نسل قبلی خود نداشت اما یکی از پایدارترین نسخه های اندروید محسوب می گردد. البته این موضوع به معنای نبود ویژگی های متنوع نیست. به عنوان مثال قابلیت تصویر در تصویر به نسخه خام اندروید افزوده شد، مدیریت نوتیفیکیشن ها تا حد قابل توجهی پیدا کرد و حتی برای انتخاب متن ها هم گزینه های جدیدی افزوده شد.

یکی از مهم ترین ویژگی های اندروید که با این نسخه معرفی گردید، قابلیت Password Autofill بود. به لطف این مشخصه، اندروید می تواند رمز عبور اپلیکیشن های مختلف را به خاطر بسپارد تا کاربران برای ورود به آن ها احتیاجی به تایپ کردن این اطلاعات نداشته باشند.

همچنین باید به معرفی پروژه Treble هم اشاره کنیم که با هدف ساده تر شدن فرایند انتشار آپدیت ها توسعه پیدا کرد. آیا بعد از گذشت 4 سال از عرضه این پروژه توانسته اهداف خود را عملی کند؟ در جواب باید بگوییم که احتمالا به اندازه انتظارات گوگل پیروز نبوده است.

1. اندروید 4.0 بستنی حصیری

به عنوان رتبه اول این فهرست باید به اندروید بستنی حصیری اشاره کنیم که در سال 2011 سروصدای زیادی راه انداخت. گوگل برای این نسخه رابط کاربری را دگرگون کرد و در کل ظاهر آن مدرن و جذاب شد.

نسخه قبلی آن یعنی اندروید 3.0 کندوی عسل برای تبلت ها طراحی شد ولی اندروید بستنی حصیری رابط کاربری آن را بهبود بخشید و نرم افزار تبلت ها و گوشی ها را یکپارچه کرد. ادغام سیستم عامل تبلت ها و گوشی ها با اعتراض های زیادی روبه رو شد اما در هر صورت تغییر مهمی برای پلتفرم اندروید بود.

در اندروید بستنی حصیری برای نخستین بار سوایپ کردن بر روی نوتیفیکیشن ها امکان پذیر شد. همچنین بخش Recents جذاب تر شد و ضمناً باید به پشتیبانی از قابلیت تشخیص چهره هم اشاره کنیم. بار دیگر باید به اهمیت زیاد رابط کاربری این نسخه موسوم به Holo UI اشاره کنیم. قبل از این نسخه، سیستم عامل اندروید از نظر بصری جذابیتی نداشت و بیشتر یک سیستم عامل مناسب توسعه دهندگان به نظر می رسید. اما گوگل با عرضه این نسخه، بالاخره یک سیستم عامل کاربرپسند را ارائه داد.

در نهایت باید بگوییم که چینش چنین لیستی کار چندان راحتی نیست و با مطرح کردن دلایل مختلف، رده بندی آن را به راحتی می توان تغییر داد. هر کدام از نسخه های جدید اندروید مسائل زیادی را رفع نموده اند و امکانات جذابی را به ارمغان آورده اند اما بعضی از آن ها تأثیر بیشتری بر کلیت این اکوسیستم داشته اند. باید ببینیم نسخه بعدی اندروید یعنی اندروید 12 چه حرفی برای گفتن دارد و چگونه می تواند این اکوسیستم را بهبود ببخشد.

منبع: How To Geek

banima.ir: مجله گردشگری و مسافرتی بانیما

کنفرانس هکا: مجله خبری و تحلیلی صنایع کشاورزی و تولیدی

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 10 مهر 1400 بروزرسانی: 10 مهر 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 140100

به "10 نسخه برتر اندروید از بدترین تا بهترین" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "10 نسخه برتر اندروید از بدترین تا بهترین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید